Variantbingo

När du börjar spela bingo online, så kommer du snabbt att upptäcka två saker. För det första att det finns en hel mängd olika bingovarianter att välja mellan – 75-bollars, 90-bollars, mönsterbingo med mera – och för det andra att den populäraste bingovarianten inte är vanlig svensk ”standardbingo” såsom den spelas i svenska bingohallar.

Den populäraste bingovarianten är i stället en variant som förvirrande nog kallas variantbingo. Denna är den helt dominerande, och som nybörjare kan det vara lätt att bli lite misstrogen. Vad är det egentligen för fel med gammal vanlig hederlig svensk bingo, va? Och svaret är att det givetvis inte är något som helst fel med vanlig bingo. Men variantbingo har en hel del fördelar, samtidigt som gamla bingospelare lätt känner igen sig och kommer in i hur variantbingo spelas. Och när de väl gör det, så kommer de inte att bli besvikna. Variantbingo är som vanlig bingo, fast mer så.

En spelbricka i variantbingo består av 3 vanliga bingobrickor som kombinerats till en. På så sätt finns alla nummer från 1 till 75 representerade en gång var, och man kan vara säker på att man måste kryssa för ett nummer vid varje dragning. Målet är så att få fem i rad, fast enbart vågrätt, lodrätt och horisontellt räknas inte. Men efter att någon lyckats få fem i rad, så fortsätter spelet, tills någon lyckas få två fem i rad, och så vidare tills någon lyckas fylla en hel bricka. Denne vinner då det största priset.

Variantbingo tar mycket längre tid att spela än vanlig bingo. I gengäld betalas så fem priser ut. Att det tar längre tid att spela gör också att man verkligen kommer in i spelet. Det faktum att spelet inte är förlorat bara för att någon får fem i rad förhöjer också spänningen. Mot slutet, när flera personer är nära att fylla en av sina brickor, så kan det bli verkligt olidligt. Att variantbingo dominerar online är alltså inte så svårt att förstå.